Català

Il.lustració: Luis Filella

Narradora oral des de l’any 2004 i Guia Oficial de Turisme de Catalunya des de l’any 2010.

M'agrada explicar històries tant reals com de ficció i crec que les meves dues professions es donen la mà i viatgen juntes.

A través dels contes es poden visitar llocs molt llunyans i sentir-los molt a prop.

Com a guia i viatgera poso en pràctica la filosofia del Turisme Slow, que permet gaudir d’allò quotidià amb la sorpresa d’allò desconegut, descobrir la ciutat trobant coses noves.

Vaig estudiar Història de l'Art i Història Medieval a la Universitat de Valladolid i vaig completar els meus estudis d'art a la universitat de La Sapienza a Roma amb una beca Erasmus. 

També he viscut a Ciutat del Cap, Sud-àfrica, i en altres llocs més propers i petits com per exemple en El Burgo de Osma, Soria. Això m'ha permès descobrir que la bellesa es pot trobar a tot arreu i que es divertit adaptar-se als ritmes i hàbits que cada lloc posseeix.

Des de 1999 visc a Barcelona, ciutat que s'ha convertit en la meva llar i on m'encanta viure i treballar.
Com a narradora he explicat històries en molts llocs: en museus —Caixaforum i CCCB, a Barcelona; Fundació Jiménez Arellano i Villa del libro de Urueña, a Valladolid; National Gallery The Annex i Iziko Museum a Ciutat del Cap, Sud-àfrica— en festivals, en maratons, en escoles i en biblioteques.

He participat en el projecte Entreciutats de la xarxa de Biblioteques de Barcelona; en l'activitat Tants contes, tants mons en el Caixaforum de Barcelona —al costat de narradors com la Susana Tornero, l’Ignasi Potrony i la Catherine Favret— i en els esdeveniments de celebració del cinquantè aniversari de Círculo de Lectores.

Com a guia treballo per a les escoles, les agències i també per a particulars.

En l'actualitat treballo en Àgora Serveis Culturals com a educadora de museus i guia.


Il.lustració: Luis Filella


Vols sol·licitar més informació?

e-mail

helenacuesta@outlook.com

telèfon

(+34) 669 433 717Foto Javier Nieva
No hay comentarios:

Publicar un comentario